Kulturkveld i Ullern historielag om Martha i vår hage

martha_statue_90x100Opp gjennom årene har det versert mange historier om den skjønne Martha, som på sin høye sokkel stadig skuer ut over rekkehusene i Marthas Have på Bestum… Hvem var hun egentlig? Ullern historielag gir deg svar 18. februar.

Fasiten om Martha mener nemlig Øivind Frisvold å ha. Selv har han og Nora bodd i Marthas Have siden Selvaag bygde sine rekkehus her på slutten av 1970-tallet.

keramikk_273x273Øivinds historie om Martha – og om to fremstående keramikere – ble først presentert i 1995 gjennom en artikkel i Bestum-Nytt, en avis som korpsforeldre på Bestum skole den gang lagde for å prøve å skaffe ekstra inntekter til instrumenter og noter og dirigent og annet som trengtes. En kopi av artikkelen finner du her.

Øivind har mer på lager enn det som får plass i en kort avisartikkel. Torsdag 18. februar er du velkommen til å høre hans foredrag om Marthas have, når Ullern historielag inviterer til kulturkveld i samarbeid med Ullern menighet. Det blir ikke bare historien om Martha-skulpturen, men snarere historien om Lalla Hvalstad og Lili Scheel som åpnet verksted ved sin villa her på Bestum i 1923 og lagde flott keramikk.

For tid og sted og ytterligere informasjon om kulturkvelden, se denne plakaten.